ГЕРБ провежда Национално събрание. Събитието е изцяло онлайн без присъствие на медии. Посоченият

...
ГЕРБ провежда Национално събрание. Събитието е изцяло онлайн без присъствие на медии. Посоченият
Коментари Харесай

Томислав Дончев и Даниел Митов станаха зам.-председатели на ГЕРБ

ГЕРБ провежда Национално събрание. Събитието е изцяло онлайн без наличие на медии. Посоченият претекст за това е епидемиологичната конюнктура в страната. Форумът се организира в НДК, само че там са единствено висши партийци - ръководителят и министър председател в оставка Бойко Борисов, вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, кметът на Бургас Димитър Николов, здравният министър в оставка Костадин Ангелов. С онлайн връзки с централите на партията в страната вземат участие останалите представители на партията. 

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и някогашният външен министър Даниел Митов са новите заместник-председатели на ГЕРБ. Те заемат местата на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, гласоподаваха делегатите по предложение на Борисов.

" С този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център-дясно като евроатлантическа партия и би трябвало да кажа, че това е доста значимо сега – нашите сътрудници доста деликатно гледат и слушат. Искам да дам доста явен знак накъде върви ГЕРБ ", съобщи водачът на на партията Бойко Борисов.

Даниел Митов се показа като човек с 20 година опит в политиката, който постоянно е принадлежал на българската десница.  " Че нямало ляво и дясно са политически лакърдии.  Хората, които приказват, че нямало ляво и дясно, ще го схванат скоро. През Европа се чертаят тежки геополитически разделения и ГЕРБ би трябвало да отстоява ясни правила. С номинацията в мое лице има ясна посока къде стои партия ГЕРБ и каква ще бъде нашата политика ", сподели той.

В изявлението си Митов нападна президента Румен Радев заради от прессекретариата на президента след срещата на източния фланг на НАТО във формат Б9, на която бяха наказани опитите за интервенция на Русия в района. " На тази среща беше призната сериозна за Русия декларация. Ние видяхме прессъобщение, което въобще не съдържа духа и сърцето на тази призната декларация. Българския президент освен е скрил декларацията, пробва се да играе някаква мошеническа игра на " тука има – тука няма "  с геополитическите ползи на България ", сподели новият зам.-председател на ГЕРБ.

По думите му декларацията осъждала руските нападателни дейности и военно наличие наоколо до НАТО. Декларацията осъждала саботажа от съветска страна за детонациите в оръжейни складове в Чехия.

Митов изчете декларацията на британски, а Борисов съобщи: " Ще направя превод на български. Нищо необичайно, двуличието е обичайно на тези хора. Едновременно флирт с Русия. Едновременно когато Байдън приказва по тази тематика, нямаш мъжеството да вдигнеш пестник да кажеш " Чакайте, не съм склонен с тази декларация. "

Томислав Дончев прикани диалогът сред партиите " да се върне на равнище " политическа прагматика ", тъй като " политиката не е единствено викове ".

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР